eerste beschavingen

Gepost in historie

De populatie van Indonesië wordt gekenmerkt door drie grote vroege migratiestromingen. Eerst waren het de Paleo-Melanesoïden, onder andere de voorouders van de mensen op Papoea en de Aboriginals, die de Indonesische eilanden bevolkten. In een latere migratiestroom waren het de Mongoloïden die vanuit het noorden Indonesië binnentrokken. In een derde grote migratiegolf trokken de Maleiers het land binnen, waar de meeste huidige Indonesiërs van afstammen.

 

Tot ongeveer 3.500 v.Chr. leidden de mensen vooral een nomadisch bestaan. Gestaag ontwikkelt de bevolking echter een vorm van landbouw die de mensen meer aan één vaste plek bindt. Deze vorm van landbouw zal zich uiteindelijk ontwikkelen tot de specialistische rijstverbouwing met zijn kenmerkende rijstterrassen (sawa's) waar Indonesië onder andere om bekend staat.

 

De eerste 'beschavingen' in Indonesië werden gevormd door Hindoeïstische en Boeddhistische dynastieën en tekenen hiervan zijn gedateerd vanaf 200 v.Chr. Ruim een millennium zijn Hindoeïstische en Boeddhistische leiders aan de macht. In deze periode worden ook bouwwerken als de Borobodur en Prambanan geconstrueerd. Langzamerhand begon echter de Islam de overhand te krijgen. Het waren moslimhandelaren geweest die vanuit het westen voor de eerste contacten zorgden met het Islamitische geloof. En tegen het eind van de 16e eeuw was de Islam de belangrijkste godsdienst en Indonesië groeide zo uit tot het grootste moslimland in de wereld.

 

Meer informatie:

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.