nazorg & samenwerkingen

Gepost in algemeen

Nazorg

Wij verstaan onder nazorg daar waar wij als organisatie geen specialistische adviezen meer kunnen aanreiken. Het betreft hier hele specifieke vragen zoals:

 

  • Intensieve adoptiezoektochten
  • Hulp rondom de adoptie; geadopteerden die helaas sterk met hun adoptie lopen te kampen en hier helemaal niet meer uitkomen
  • Genetische kwesties en erfelijkheidsaspecten van kinderen van geadopteerden
  • Etc.

 

Voor meer informatie en hulp neem gerust contact met ons op. Wij zullen je verwijzen naar die organisaties waarvan wij denken dat we daar jouw vraag het beste kunnen neerleggen.

 

Ter informatie: Wij zullen je introduceren bij deze organisaties om de drempel voor je te verlagen. Ook zullen wij aan de zijlijn het proces bewaken om het van-het-kastje-naar-de-muur principe zoveel mogelijk te minimaliseren. Daarnaast dienen wij ook als vraagbaak, mocht blijken dat je er bij deze organisaties niet uitkomt. In sommige gevallen is meer uitleg nodig waarom bepaalde procedures (helaas) veel tijd kosten.

 

Wil je zelfstandig deze organisaties raadplegen of informatie opzoeken, wat wij goed kunnen begrijpen, zie de volgende links:

 

 

Doelstellingen voor samenwerking

Een van de hoofddoelstellingen is om de geadopteerde te helpen met zijn of haar kernvragen. In bepaalde gevallen kunnen wij zelf adviseren. In andere gevallen moeten wij samenwerken met andere organisaties. Om die redenen zijn wij partnerschappen en allianties aangegaan om gezamenlijk een grotere kracht uit te oefenen op onze omgeving om zo meer te kunnen betekenen voor de geadopteerde. Om dat te bereiken streven wij een aantal doelen na.

 

De doelen die wij voor ogen hebben is het faciliteren in:

 

  • het alloceren van kernvragen van Indonesische geadopteerden en deze zo goed mogelijk zien te beantwoorden.
  • roots gerelateerde zaken in relatie tot culturele identiteit.
  • roots gerelateerde zaken in relatie tot zoektochten  en linken naar andere organisaties en het bewaken van het voortgangsproces.
  • kennis over kernvragen van (Indonesische) geadopteerden delen met hulpinstanties (huisartsen e.d.)
  • de drempel weg te nemen die de weg naar Indonesië en haar culturele aspecten verlaagt.
  • Het realiseren van economische voordelen voor Indonesische geadopteerden.

 

Het komt er op neer dat wij er ons in het bijzonder op richten om op een professionele manier de geadopteerde te faciliteren. Suggesties dan wel vragen die je hebt zijn dan ook van harte welkom om aan ons door te geven zodat wij nog beter je kunnen helpen.

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.