reis en verblijf in Indonesië

Gepost in reis & verblijf

Heb je plannen om Indonesië voor de eerste keer te bezoeken?

Hoe ziet je plan er uit? Wat is je verwachting van de reis? De één plant alles vooraf tot in de nopjes, de ander houdt van het spontane (avontuur). Hoe dan ook, enige basisvoorbereiding is handig. Een aantal kernzaken die goed zijn om de revue te laten passeren zijn:

  • Wat wil je zien van Indonesië? Kijk op deze website en je zult diverse ideeën kunnen opdoen waar je naar toe kan gaan. Vergeet ook niet de links die wij op de website zetten even te bestuderen. Wellicht kom je tot nog meer mooie inzichten.
  • Inentingen: voor bepaalde delen in Indonesië moet je beter ingeënt zijn. Raadpleeg hiervoor de GGD voor een specifieke informatie. http://www.ggd.nl/
  • Wanneer vertrek je? In sommige periodes is een reis naar Indonesië bij bepaalde vliegmaatschappijen veel goedkoper, maar hoe zit het dan met de “regentijd”?
  • Visum, hoe regel ik dat? Welke mogelijkheden heb ik?
  • Hoe zit het met geldzaken? Kan ik in Indonesië pinnen? Heb ik een creditcard nodig?
  • Waar ga je  overnachten? Wordt dat een hotel, guest house of pension? Hoe kan ik daar achter komen? Klik verder in het submenu hiernaast.
  • Hoe ga ik naar al die plaatsen? Pak ik een landelijke vlucht? En dan? Moet ik een taxi nemen of de trein? Of kan ik tijdelijk een chauffeur met auto krijgen? Zal ik zelf een auto huren? Maar zit het dan met rijbewijs en de landelijke rijsstijl en rijregels? Weet ik daar genoeg van af of zie ik dat op dat moment wel?
  • Wat wij ook graag willen delen is dat een kleine voorbereiding op culturele aspecten belangrijk zijn om daar enigszins kennis van te hebben. Langs deze websites wordt voldoende informatie aangereikt om je al meer te laten verdiepen in dit onderwerp. Zie hiervoor Culturele Identiteit.

Uiteraard kan je ook contact met ons opnemen om advies op maat te krijgen.

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.